Tarina

Kulta- ja Hopeapaja Korundi sijaitsee Kouvolan keskustassa – vain muutaman askeleen päässä kävelykatu Manskilta – osoitteessa Keskikatu 10.

Korundi jatkaa vankkaa paikallista perinnettä. Samalla paikalla on toiminut kultasepänliike jo ainakin 50 vuoden ajan, viimeiset 35 vuotta Hopeapaja Olli Ronkka Ky.

Vuonna 2014 liike siirtyi uuteen aikakauteen, kun Ollin opissa kasvaneet ja kehittyneet Sirkku Ranta ja Katri Henttonen ottivat vetovastuun. Sirkku ja Katri ovat kunnianhimoisia kultaseppiä, jotka nauttivat haasteista – ja vannovat hyvän asiakaspalvelun nimeen.

Kulta- ja Hopeapaja Korundi on Kouvolan Ydinkeskusta ry:n jäsen ja pitää omalta osaltaan huolta siitä, että keskusta säilyy elinvoimaisena.

Sirkku ja Katri

Tekijät

Kultaseppä Sirkku Ranta on ollut alalla vuodesta 1986. Hänen erityisosaamistaan on kivien istutus – ja kun vaativan työn saa maaliin, fiilis on aina katossa. Kun eteen tulee jokin uusi tekniikka, materiaali tai malli, Sirkku ottaa haasteen mielellään vastaan. Vapaa-ajalla Sirkku vaeltelee metsälenkeillä Brenda-colliensa kanssa.

Kultaseppä Katri Henttonen on toiminut alalla vuodesta 2001. Katri nauttii luovasta työskentelystä. Hän muotoilee korun tarkasti kauniiseen ja käytännölliseen muotoon, yksityiskohtia unohtamatta. Vapaalla Katri lenkkeilee Mabli-corginsa kanssa tai hänet saattaa löytää erilaisilta ryhmäliikuntatunneilta.